CULTUREEL ERFGOED

Stichting KiCK heeft afspraken met diverse erfgoedaanbieders in de regio. De meeste activiteiten worden door KiCK bekostigd. Bij een excursie naar één van onze aanbieders gaan we ervan uit dat kinderen aan het einde van de basisschool (groep 8) deze erfgoedpartner één keer bezocht hebben. De ICC er moet daarom zelf een jaar- of meerjaren- planning maken en daarbij dus rekening houden met combinatiegroepen.

De voorbereidende les voor een bezoek is te vinden in de digitale leerlijn erfgoededucatie van REIZEN IN DE TIJD
Door de leerlijn van Reizen In De Tijd te gebruiken kan het programma van erfgoededucatie heel goed aan een geschiedenismethode gekoppeld worden.

Het aanbod in het basisprogramma van KiCK wordt vergoed op basis van de ingediende jaarplanning. In het aanbod zijn de volgende erfgoedaanbieders in onze omgeving in het programma opgenomen:

Daarnaast kunnen scholen uit een palet van mogelijkheden kiezen voor cultureel erfgoed in de directe omgeving van de school, waaronder:

Molens

Scholen kunnen op bezoek bij de molens in Breedenbroek, Etten en Varsseveld. KiCK heeft hiervoor speciaal een begeleidende leskist gemaakt.

Geschiedeniskoffers

De Geschiedeniskoffers bevatten verschillende lespakketten voor het primair onderwijs. De koffers zijn ontwikkeld door stichting ‘de Goastok’.