Cultuurmenu 2020-2021 Muziek

Vanwege Covid-19 zijn alle activiteiten van ons cultuurmenu Muziek opgeschort tot januari 2022. We hopen in het nieuwe schooljaar muziek een nieuwe kans te kunnen geven.

De activiteiten erfgoededucatie kunnen wel doorgaan. Alle scholen hebben onze eigen routekaart ontvangen met alle belangrijke info betreft cultuureducatie.

Muziek Opmaat

Elk jaar biedt KiCK Oude IJsselstreek een Cultuurmenu aan voor de basisscholen in de Oude IJsselstreek. Ook in het schooljaar 2020-2021 is dat het geval. Dit jaar staat Muziek centraal.

Wat krijgen de leerlingen

Diverse workshops in de klas, zowel van de muziekschool, Rijmrockers en van theatergezelschappen die muziekvoorstellingen in de DRU spelen (maart en april)

muziekvoorstellingen in de DRU

groep 1-4: De reuzedwerg die een kopje kleiner wil zijn,

groep 5-6: Caravan

groep 7-8: Cellokrijgers

klik op de titel voor een filmpje

Erfgoededucatie

Bezoek van onze scholen aan o.a. Huis Bergh, Onderduikmuseum Aalten, Museum Min40celsius, De Moezeköttel, een voorstelling van Warboel in het Hofshuus varsseveld, museum ICER, opernluchtmuseum, openbaarvervoer en speelgoedmuseum en nog enkele andere aanbieders

Voor groep 7 gaan we dit jaar weer starten met PARASHOOT , zie artikel IJselstreekvizier dd. 30 november of klik op artikel

Alle leerlingen uit groep 7 en 8 ontvangen van het kunstplatform Oude IJsselstreek de kunstkalender 75 jaar herdenken. Daarbij is een lesbrief ontworpen die eveneens aan scholen aangeboden wordt. Een prima aanvulling op ons project Parashoot. Scholen kunnen zich hiervoor opgeven.