Start cultureel schooljaar

Op 6 september is het culturele schooljaar van start gegaan met een Kijkje in het Menu, voor ICC-ers, leerkrachten en directeuren. Bij dit Kijkje in het Menu is als opwarmer de voorstelling “het Achterhuis” van Sabine van Boven vertoond. Bibliotheek Achterhoekse Poort en DRU industriepark vertelden kort over hun aanbod voor dit cultuurmenu, waarna Jelko Arts iedereen meenam in de wereld van het beeldend vertellen van een verhaal. Eva Schuurman heeft daarna de deelnemers verrast met haar gave van het spelen met woorden, waarmee ze al dichtend de presentatie van Jelko Arts als volgt samenvatte.

Vanuit een lichte brainstorm
- Tekenen betekenend –
de discipline literair
beeldend en ontwapenend
stript hij elk onderwerp
af tot op de kern,
het liefst met potlood en papier
dus niet al te modern
daar hij ook slechts
een rijstkorrel des levens is
en elk begin een vorm heeft
die zoekt naar zijn betekenis,
verhalend op een plaatje;
buiten lijntjes, maar hand vast,
omdat hij – niet zoals een strip –
binnen hokjes past

Eva Schuurman, Ulft, 06 september 2023

De groepen 3 en 4 zagen op 14 en 15 september de voorstelling Superjuffie, een spannende voorstelling, waarin Superjuffie dieren in nood heeft gered en ondanks de tegenwerking van de directeur toch alles nog goed afliep.

Op 18 en 19 september zijn de kleuters van groep 1 en 2 naar de voorstelling Olifantje in het bos geweest. Ze leefden mee met Olifantje  die zijn moeder kwijt raakte, maar door de dieren in het bos werd geholpen om haar terug te vinden. Er is uit volle borst meegezongen met de liedjes en er waren zelfs zelf gemaakt olifantenhoedjes te zien.